Jadłospis

PONIEDZIAŁEK - 26.10.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, sałata, herbata z cytryną i miodem naturalnym

10.30 - herbata owocowa

Obiad: Zupa krupnik z ryżu na wywarze mięsno – warzywnym (marchew, seler, pietruszka, por), naleśniki z serem, kompot z mieszanki owoców (wiśnia, porzeczka czarna, truskawka, agrest), papryka czerwona, mandarynka,
mus owocowy 100%


Podwieczorek: Pieczywo z masłem, szynka wiejska, pomidor, herbata, kakao, pomidor

WTOREK - 27.10.2020

Śniadanie:Pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, ogórek kiszony, rukola, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kakao

10.30 - herbata owocowa

Obiad: Zupa rozbecka z manną i warzywami (bukiet warzyw: kalafior, brokuł, marchewka, fasola strączkowa), fasolka po bretońsku (fasola drobna, boczek wędzony, łopatka wieprzowa, kiełbaska śląska), kompot z mieszanki owoców (wiśnia, porzeczka czarna, truskawka, agrest), kalarepa, winogron, baton kakaowy musli

Podwieczorek: Pieczywo mieszane z masłem, pasta twarogowa, rzodkiewka, szczypiorek, herbata

ŚRODA - 28.10.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna z jajkiem, ogórkiem kiszonym i cebulką, herbata z cytryną i miodem, kakao

10.30 -herbata owocowa

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem na wywarze mięsno – warzywnym (seler, marchew, pietruszka, kurczak), kasza kus- kus, filet z kurczaka pieczony w ziołach, nadziewany mozzarellą, sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi, przyprawy ziołowe, oliwa z oliwek, kompot z mieszanki owoców (wiśnia, porzeczka czarna, truskawka, agrest), kiwi

Podwieczorek: Pieczywo mieszane z masłem, serek Bieluch, papryka czerwona, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem

CZWARTEK - 29.10.2020

Śniadanie:Pieczywo z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata z cytryną i miodem, zupa mleczna z płatkami – 7 zbóż

10.30 - herbata owocowa

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze mięsno – warzywnym (ogórki kiszone, seler, marchew, pietruszka, kurczak), pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza bulgur, surówka z selera z rodzynkami, pestkami słonecznika i jogurtem naturalnym, kompot z mieszanki owoców (wiśnia, porzeczka czarna, truskawka, agrest), banan, pomidor

Podwieczorek: Kanapka z masłem, pasta z ciecierzycy (masło ciecierzyca gotowana, kakao, miód naturalny), herbata, kawa zbożowa, rzodkiewka

PIĄTEK - 30.10.2020

Śniadanie:Pieczywo z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, pomidor, herbata, kakao

10.30 - herbata owocowa

Obiad: Zupa jarzynowa na wywarze mięsno – warzywnym (koper, marchew, por, seler, kurczak), makaron kokardki z ogonówką i kapustą włoską, kompot z mieszanki owoców (wiśnia, porzeczka czarna, truskawka, agrest), jabłko, sok owocowy 100% owoców, plasterki marchewki do chrupania

Podwieczorek: Pieczywo z masłem, kiełbasa krakowska parzona, ogórek zielony, herbata, kawa zbożowa na mleku

* Dyrektor Przedszkola nr 1 Bajka zastrzega sobie dokonywanie korekt jadłospisu przez intendenta, dotyczące dodatków do posiłków w postaci owoców i warzyw, z przyczyn niezależnych od niego.

SMACZNEGO!!


Przedszkolowo.pl logo